Domaći zeleni čips koji topi masne naslage

by | 3 prosinca, 2015

Poznata izreka kaže kako se ljetna kondicija postiže zimi. Ali, svaka od nas zna koliko je teško odoljeti čipsu, posebno u ovo hladnije vrijeme, kada se obožavamo ušuškati ispod deke u toplini svoga doma i gledati omiljene serije. Međutim, grickalice ne moraju biti masne i nezdrave – već vam mogu pomoći da smršatvite a da pritom budu jako ukusne!

ThinkstockPhotos-476549908

A ako i vi spadate u skupinu onih koji ne mogu gledati film, bez da nešto grickaju, donosimo recept za zdravu grickalicu, koja će odlično poslužiti u te svrhe.

Radi se o čipsu od kelja, koji vrlo jednostavno možete napraviti već danas. Donosimo recept.

Sastojci:
1. Kelj
2. Maslinovo ulje
3. Sol

Priprema:
1. Kelj dobro isprati, a zatim i osušiti. Kako? Svaki list zamotati u kuhinjsku krpu ili papirnati ubrus te ga nježno prebrisati.
2. Uz pomoć noža ili kuhinjskih škara, izrezat svaki list na manje komade, a sredinu potpuno ukloniti, jer je ona jako gorka.
3. Komade kelja staviti u veliku plastičnu posudu pa ih preliti maslinovim uljem. Za srednje veliku hrpicu, koristiti žlicu ulja. Neka svaki komadić bude obložen uljem.
4. Na pleh staviti papir za pečenje, a zatim po njemu rasporediti komade kelja te po njima posipati sol (ukupno 1/4 žlice).
5. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva i listiće kelja peći 8-12 minuta. Sve ovisi o vrsti kelja koju koristite. Zato je potrebno redovito provjeravati pećnicu. Čips je gotov čim primijetite da je kelj krut. Izvaditi kelj iz pećnice, da ne zagori.
6. Ostaviti da se ohladi prije nego što ga kušate. Možda će vam u početku okus biti čudan, a možda ćete ga zavoljeti odmah! U svakom slučaju, ovo je odlična zamjena za kupovne grickalice, i, naravno, neusporedivo zdravija.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock