Domaći lijekovi koje i liječnici preporučuju

by | 13 listopada, 2014

Nema potrebe da se svaki put kada vas zaboli glava, opečete se, boli vas grlo ili imate zatvor, “kljukate” lijekovima. Možete ih izliječiti i stvarima koje već imate u kuhinji.

doktor

Opekline

Ako je opeklina mala, kao kada, na primjer, opečete prst o glačalo za rublje ili štednjak, dovoljno je da držite ruku pod mlazom hladne vode oko 10 minuta. Također, dobra opcija je da na mjesto opekline namažete malo margarina. “Umjesto hlađenja, bolja opcija je margarin koji će ‘zarobiti’ toplinu”, savjetuje dr. Jeffrey Pelegrino.

Glavobolja

Najbolji “klasični” lijek za glavobolju je led, kažu stručnjaci. Noviji lijekovi za glavobolju su možda učinkovitiji, ali brojne studije pokazale su da je i led učinkovit kod migrena. Najbolje je da nekoliko minuta držite led na zadnjem dijelu glave, gotovo do vrata.

Bol u grlu

Najbolji domaći lijek za upaljeno grlo nalazi se u vašoj kuhinji. Naravno, ako imate temperaturu ili neke druge simptome, trebali biste se javite liječniku, ali ako vas samo grebe u grlu, dovoljno je da ga ispirete mješavinom vode i soli, kaže dr. Hagen.

Zatvor

Do zatvora dolazi zbog problema s probavom. Studija je pokazala da konzumiranje 12 suhih šljiva dnevno, ima daleko bolje efekte na reguliranje probave nego suvremeni lijekovi.

Izvor: Mondo