Domaći kreativci i rukotvorci na koje trebate obratiti pažnju

Projekt Kreativna Hrvatska nastavlja s promocijom rukotvoraca

by | 15 svibnja, 2023
domaći kreativci i rukotvorci

Već godinu dana projekt Kreativna Hrvatska donosi rukotvorcima priliku za promociju u izlozima jednog od vodećih hobby&art dućana u Hrvatskoj, Puls hobby & art store u King Crossu, Zagreb.

Naime, u tijeku je osmi krug projekta osmišljenog kao podrška kreativcima koji svakodnevno stvaraju proizvode i bore se za svoje mjesto pod suncem.

Cilj projekta je promocija kreativaca iz cijele Hrvatske koji nemaju svoje izložbeno – prodajne prostore, a imaju svoje obrte, tvrtke ili registrirane radinosti te im omogućiti da se predstave široj javnosti i opstanu unatoč konkurenciji “crnog tržišta”.

Idejna začetnica projekta je Natalija Borčić, vlasnica Puls hobby&art storea, koja uz pomoć svojih djelatnica među brojnim prijavljenima bira one koji će sudjelovati.

Zainteresirani se prijavljuju putem Facebook stranice Kreativna Hrvatska i izlažu tijekom dva mjeseca.

Domaći kreativci i rukotvorci

U ovom krugu do 3. srpnja u izlogu Puls hobby&art storea moći će se vidjeti i kupiti proizvodi Martine Sakač – Larin Butik, Maje Miličić – MOM design, Merline Šnajder – Schnajderi vez i Zvjezdane Horvat – Stellart.

domaći kreativci i rukotvorci

Larin butik

domaći kreativci i rukotvorci

MOM design

domaći kreativci i rukotvorci

Schnajderi vez

S obzirom na to da su dosadašnji izlagači zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu primijetili znatno veću posjećenost na svojim profilima društvenih mreža, biraju se i izlagači za virtualno predstavljanje.

U ovom krugu to su Ana-Marija Pavić – QuiltAna, Hrvojka i Jakob Pšenica – Psena Design kućna radinost, Irena Poje-Oxenham – Amalgam glass – fuzija stakla i Magdalena Hodak – Tropika tijekom iduća dva mjeseca predstavit će se putem Facebook grupe Kreativna Hrvatska koja iz mjeseca u mjesec broji sve više pratitelja.

domaći kreativci i rukotvorci

Amalgam glass – fuzija stakla

domaći kreativci i rukotvorci

QuiltAna

domaći kreativci i rukotvorci

Psena Design kućna radinost

Projekt Kreativna Hrvatska provodi se više od godinu dana i od tada je predstavljeno ukupno 42 rukotvoraca, kreativnih i vrijednih ljudi koji svakodnevno traže svoje mjesto na tržištu, a svi redom ističu kako im je projekt donio veću vidljivost na društvenim mrežama i veći broj narudžbi.

“Za ovo vrijeme koliko traje projekt, osim što su svi dobili priliku izlagati, bilo kod nas u Pulsu ili virtualno, zahvaljujući Facebook grupi, povezali su se te svakodnevno izmjenjuju savjete, ideje, podržavaju se međusobno, kupuju jedni od drugih i daju si vjetar u leđa. Takva moć zajednice mnogima od njih poticaj je da izađu izvan svoja četiri zida i smjelije se predstave na tržištu – putem društvenih mreža, sajmova, medija…”, ističe Natalija Borčić.

Zanimljivo je istaknuti da su većina sudionika žena koje su uz pomoć i podršku bližnjih od svojih hobija stvorile posao.

Foto: PR