Sienna Miller još je jedan primjer “prirodnog” makeovera: Je li otišla na deep plane facelift?
U 2025. u fokusu će biti prirodni izgled, a pretjerano naglašene usne, zamrznuta čela i obrazi puni filera pasti će u zaborav. Sve to neki će uspje...
Potrebna su vam samo dva sastojka
Prirodna njega kože nikad nije bila jednostavnija. Isprobajte domaću masku od zobenih pahuljica i jogurta koja će vašoj koži pružiti potrebnu hidraciju, čišćenje i sjaj.
Ručno napravljene maske za lice već su godinama hit među ljubiteljima prirodne njege – i to s dobrim razlogom. Ne samo da su jednostavne za pripremu već su i potpuno prilagodljive potrebama vaše kože. Za razliku od kupovnih proizvoda, domaće maske ne sadrže nepotrebne kemikalije, a često koriste svježe sastojke bogate hranjivim tvarima. Osim što čiste i hrane kožu, ove maske pružaju priliku za opuštanje i trenutak njege u vašem danu.
Zobene pahuljice poznate su po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima; pomažu u smirivanju suhe kože, apsorbiraju višak ulja i djeluju kao prirodni eksfolijant uklanjajući odumrle stanice kože. Jogurt, bogat cinkom i mliječnom kiselinom, hidrira kožu, poboljšava elastičnost i posvjetljuje ten, pa s vremenom može ublažiti tamne mrljice. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva također mogu pomoći u borbi protiv akni.
Kombinacija zobenih pahuljica i jogurta stvara savršenu DIY masku za lice koja će revitalizirati vašu kožu.
Usitnite zobene pahuljice u blenderu ili procesoru hrane dok ne dobijete finu teksturu. Ako koristite jagode, izgnječite ih vilicom dok ne postanu pire. Pomiješajte usitnjene zobene pahuljice, jagode, jogurt i med dok ne dobijete glatku smjesu.
Nanesite masku na čisto lice, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom, nježno masirajući kružnim pokretima za dodatnu eksfolijaciju. Osušite lice tapkajući ručnikom i nanesite omiljenu hidratantnu kremu.
Koristite ovu masku jednom ili dvaput tjedno za optimalne rezultate. Ako imate osjetljivu kožu, preporučuje se testiranje maske na malom području kože prije pune primjene.
Ostatke maske možete čuvati u hladnjaku do dva dana, ali najbolje je koristiti svježe pripremljenu smjesu.
Magda Dežđek iskusna je novinarka i urednica s dugogodišnjim iskustvom u hrvatskim medijima. Karijeru je započela kao studentica u Jutarnjem listu, a ubrzo se pridružila magazinu Sensa, gdje je od prvog do posljednjeg broja radila kao urednica, novinarka i stilistica. Tijekom godina surađivala je s brojnim tiskanim i online medijima, uključujući Extru, Lisu, Elle i Adivu. Posljednje dvije godine dio je tima Ljepote&Zdravlja, specijalizirajući se za teme o wellbeingu i ljepoti. Uz strast za istraživanjem beauty svijeta, posebno uživa pisati o svojim putovanjima, koja su njezin nepresušan izvor inspiracije.