Osam dokumentaraca o slavnim osobama koje vrijedi pogledati

by | 21 lipnja, 2022
taylor swift dokumentarac

Dokumentarci o poznatim i slavnim osobama izrazito su popularni i ako još niste, svakako odvojite vrijeme da pogledate barem neke od njih. Oni na jedan otvoren i iskren način prikazuju živote slavnih osoba – njihove borbe, razmišljanja, emocije, strahove. Pokazuju da su oni isto ljudi kao i svi mi kad se makne pritisak javnosti, fotoaparata, žutila i novinara. Osim toga, svi od reda će pokazati da se i poznate ličnosti bore s problemima, imaju tajne i razmišljanja, baš poput nas.

Poznati streaming servis Netflix posebice se proteklih godina usredotočio na snimanje dokumentarnih filmova o slavnima. U nekima oni govore sami ili pak drugi govore u njihovo ime, ali svi na kraju pokazuju cijeli opseg priče koju je potrebno ispričati javnosti. Iskreno i bez zadrške.

Pročitajte: Uskoro stiže dokumentarac o Selmi Blair i njezinoj borbi s multiplom sklerozom

Osam dokumentaraca o slavnim osobama koje morate pogledati

Miss Americana: Taylor Swift

Taylor Swift u svom dokumentarcu govori o transformaciji i emocionalnom periodu koji je prolazila kroz poslovni život.

Halftime: Jennifer Lopez

U cijelom filmu najveći fokus je na karijeri i privatnom životu poznate pjevačice. Ovo je zapravo jedna intimna priča velike zvijezde u kojoj se sasvim iskreno govori o svim pritiscima koje je godinama podnosila i koji dolazi uz život pod svjetlima reflektora. Iznimno nadahnjujuća priča globalne superzvijezde koja je prodala više od 80 milijuna albuma i oduševila 103 milijuna gledatelja Super Bowla.

Dokumentarac o Amy Winehouse

Dokumentarac “Reclaiming Amy” u kojem je narator njezina majka donosi intervjue s dugogodišnjim prijateljima, uključujući i Catrionu Gourley, koja otkriva da je bila u romantičnoj vezi s Winehouse. U filmu se pokušavaju osporiti optužbe da je obitelj iskorištavala njezin uspjeh i nije učinila sve da je izvuče iz ovisnosti.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

Dokumentarac je režirao R. J. Cutler, a donosi kaotičnu, uzbudljivu godinu u životu pop zvijezde i mnoge trenutke koje je skrivala od očiju javnosti.

Britney vs Spears

Dokumentarac koji je režirala Erin Lee Carr pokušava rasvijetliti kontroverzno skrbništvo koje je nad Britney imao njezin otac Jamie Spears. Novinarka Jenny Elisce – jer je ova priča i rezultat dugogodišnjeg novinarskog istraživanja, i redateljica Erin Lee Carr progovaraju upravo o tom skrbništvu, o iskazu Britney na sudu u Los Angelesu u lipnju prošle godine i odstupanjem oca Jamiea s mjesta skrbnika radi kojeg je godinama odlučivao o njezinim financijama i privatnim stvarima.

Homecoming: A Film By Beyoncé

Iskren i otvoren dokumentarac o putu koji je Beyoncé prošla kad je nastupala na Coachelli 2018. godine.

Gaga: Five Foot Two

Američka pop zvijezda u svom dokumentarnom filmu pokazala je da se sama suočava s mnogim izazovima, bolovima u mišićima i mnogim drugim problemima. Film koji je na iskren način pokazao koliko jedna uspješna žena zapravo može biti usamljena.

Michelle Obama: Becoming

Nekadašnja prva dama u svom dokumentarnom filmu koji je snimao Netflix otkriva svoj život i povezanost s ljudima. Dio filma napravljen je prema istoimenoj knjizi koja je izašla 2018. godine.

Pročitajte: Novi dokumentarac o Robinu Williamsu progovara o mentalnom zdravlju i posljednjim danima velikoga glumca

Izvor: YouTube