DO USPJEHA u samo tri koraka

by | 14 svibnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Kako postati uspješan? Pročitajte ovo – osnivači najuspješnijih tvrtki na svijetu otkrivaju malene trikove koji su pomogli da danas budu tu gdje jesu.

Pokojni Steve Jobs nove je ideje pronalazio u beskonačno dugim šetnjama, dok se Bill Gates i Warren Buffet i danas inspiriraju čitajući knjige.

Čitajte – želite li uspjeti, učite od onih kojima je to već pošlo za rukom. Neki od najbogatijih ljudi svijeta i danas odvajaju vrijeme u danu za učenje, čitanje stručne literature i poticajnih knjiga, poput Billa Gatesa i Warrena Buffeta. Vrlo je praktično odrediti 15 minuta u danu za čitanje stručne literature. Primjerice, kratku pauzu na poslu iskoristite za to da se informirate o novostima u vašoj branši ili o nečemu što vas zanima.

Hodajte – boravak na svježem zraku i rekreacija potiču kreativno razmišljanje, što su dokazali i znanstvenici sa Sveučilišta Stanford, a znao je to i osnivač Applea Steve Jobs, koji je prakticirao duge šetnje pa na iste, umjesto na poslovne večere, zvao kolege i partnere. Hodanje nam pomaže da problem sagledamo iz drugog kuta i pronađemo rješenje. Kad se krećemo, opskrbljujemo organizam kisikom, a ako to činimo tijekom sunčanog dana, osiguravamo mu i prijeko potreban vitamin D.

Meditirajte – meditacija je postala izuzetno popularna među uspješnim ljudima pa je prakticiraju i osnivači Twittera Jack Dorsey i LinkedIna Jeff Weinerr. Još je zanimljivija činjenica da meditiraju na poslu. Kažu, meditacija im pomaže u tome da se odmaknu od problema i vide širu sliku, što im omogućuje da ga brže riješe. Dobrobiti se vide već nakon sat vremena prakticiranja meditacije tjedno, što znači da vam dnevno treba samo desetak minuta. Da bi stvar bila još jednostavnija, postoje brojne aplikacije koje olakšavaju meditaciju. Isključite se na poslu na 10 minuta i iz dana u dan promatrajte kako se situacija razvija nabolje.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Tagovi: