Dnevni make-up u osam koraka

by | 9 srpnja, 2012

 Dnevni look temelji se na dobroj podlozi i nekoliko pokreta kistom kojom ćete nanijeti malo rumenila i tako izgledati svježe kroz cijeli radni dan. Rumenilo se, u nedostatku vremena, može nanijeti i na oči koje ćete uljepšati maskarom. Za kraj, usne možete istaknuti sjajom.

1. korak. Nakon jutarnjeg umivanja na lice nanesite dnevnu kremu. Pri kupnji dnevne kreme morate paziti da odgovara vašem tipu kože. Korektor lagano utapkajte prstima, tako će ga koža bolje upiti. Razmazivanjem možete samo skinuti i sloj pudera.

2. korak. Ukoliko imate pri ruci, na lice možete nanijeti make-up bazu koja će vašu šminku učiniti dugotrajnijom te će izgladiti nepravilnosti na vašem licu. Tako će šminka puno ljepše prianjati uz vaše lice.

3. korak. Nakon baze nanesite puder. Pri kupnji pudera nijansu isprobajte na vratu. Puder na lice možete nanositi sunđerom ili prstima. Ako upotrebljavate spužvicu, morate znati da puder treba utapkavati na kožu – ljepše će prianjati i prikriti nepravilnosti.

4. korak. U slučaju da imate izražene podočnjake, možete ih prikriti korektorom. Korektor nanesite na područje ispod donjeg kapka i prstima ga lagano utapkajte. Korektor ne smijete razmazivati ​​jer ćete tako skinuti i sloj pudera.

5. korak. Ako imate potrebu za dugotrajnijim make-upom, podlogu možete fiksirati puderom u prahu. Laganim nanosom četke puder raspšite po cijelom licu.

6. korak. Za što svježiji look na obraze nanesite rumenilo, i to na dijelove obraza na kojima se prirodno rumene. Kružnim pokretima četkice naglasite jagodice. Rumenilo možete, umjesto sjenila, nanijeti i na kapke.

7. korak. Dnevni look ne trpi previše šminke, stoga na oči nanesite još samo maskaru. Maskara se nanosi od korijena prema vrhovima trepavica.

8. korak. Usne su vaš posljednji potez. Preporučamo neupadljiv sjaj koji će se slagati uz rumenilo.