Postoji jedna “roditeljska” navika za stolom bez koje biste mogli

by | 21 listopada, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ako ste roditelji, vaša borba s kilogramima mogla bi biti još teža. I ne, to se ne odnosi samo na onih nekoliko kilograma koji možda novopečenim mamama ostanu nakon porođaja.

Kako je nedavno istraživanje potvrdilo, mame i tate unose dodatne 443 kalorije tjedno, i to samo od ostataka nakon večere svoje djece, a masna hrana, poput čipsa, pizze i kobasica jedna je od poslastica koje roditelji najviše konzumiraju s dječjih tanjura, kako navodi The Sun. Njih 49 posto ispitanih u sklopu ovog istraživanja kaže da je glavni razlog što jedu hranu koja ostane njihovoj djeci činjenica da ne žele bacati hranu.

Njih 29 posto kaže da to rade bez razmišljanja, 27 posto da jedu ostatke jer su ukusni, a 26 posto tvrdi da jednostavno osjećaju glad u tom trenutku. Zanimljivo je da samo 28 posto roditelja tvrdi da nikada ne jedu hranu s dječjih tanjura, dok svaki deseti roditelj priznaje da to radi nakon apsolutno svakog obroka. Također, 12 posto roditelja je priznalo da se nakon svakog dječjeg zalogaja i oni počaste jednim.

Ipak, broj dodatnih kalorija koje unose u organizam dodatno raste za vrijeme školskih praznika pa u to vrijeme roditelji pojedu čak 506 kalorija više nego što im je potrebno.

Inače, ovo istraživanje, kojim su obuhvaćene 3.003 osobe, naručio je LighterLife Fast, a fokusiralo se na to koliko ljudi pažljivo jedu.

IZVOR: INDEX.HR