Dječje izljeve bijesa možete riješiti brzim i jednostavnim potezima

by | 5 ožujka, 2020

Svaki roditelj se nada da njegovo dijete neće imati izljeve bijesa, poznate i kao tantrumi. No oni su gotovo neizbježni. Ponekad uključuju bezrazložan plač, bacanje po podu, udaranje ili pak vrištanje te su jednako česti kod djevojčica i dječaka. Najčešće se javljaju između prve i treće godine života iako ni to nije pravilo.

Kad se prvi put susretnete s tantrumima vlastitog djeteta, to bi vas moglo izbezumiti, pa čak i izazvati stres i frustraciju, ali važno je znati da su oni normalan dio razvoja.

Postoje brojni savjeti te stručna literatura na temu ove pojave, ali uvijek je dobro čuti i priče i iskustva iz prakse drugih roditelja. Jedno takvo je u Facebook grupi 5 Minute Mum podijelila i jedna mama. Nakon što se suočila s ispadima bijesa svog trogodišnjaka, pronašla je rješenje kako ga smiriti, a kaže da to pomaže i njoj da smanji stres.

“Samo sam htjela podijeliti tehniku ​​sprječavanja tantruma koja instantno djeluje s mojim gotovo četverogodišnjakom”, napisala je na početku svoje objave te otkrila kako je riječ o tehnici koju je nazvala “zagrljaj srca”.

“Zamolite ih da vas zagrle, naslone glavu na vaša prsa, u visini srca, i pitajte ih što čuju”, savjetovala je.

Priznala je da se i sama često osjeća frustrirano zbog dječakovih tantruma, ali kako ovaj potez pomaže i njoj da se smiri.

“Radimo to već nekoliko tjedana, a jučer mi je prišao i sam tražio zagrljaj srca”, napisala je te dodala kako njezinom sinu to pomaže da prestane plakati jer se mora koncentrirati na otkucaje srca, odnosno mora “slušati i ritam mu pomaže da se opusti”.

Njezin savjet je mnoge oduševio, a jedna mama je potvrdila njegovu učinkovitost te dodala da ga i sama prakticira, kako piše The Sun.

IZVOR: INDEX.HR