Divan cvijet koji simbolizira prijateljstvo i ljubav

by | 24 listopada, 2021
anthurium ili flamingov cvijet

Anthurium ili flamingov cvijet je tropska biljka, a kod nas vrlo česta u sobnom uzgoju te vrlo dugo može izdržati u vodi ako je rezana. Zaštitni znak ovog divnog cvijeta je crvena boja iako se može naći i u bijeloj, ali i ružičastoj boji. Najbolje mjesto na kojem ga možete držati je zapadna ili istočna strana soba, a najbitnije je da ne bude pod direktnom sunčevom svjetlošću jer mu to smeta. Može biti i na sjevernoj strani, ali će tada manje cvjetati i sporije rasti.

Idealna temperatura za ovu biljku je od 20 do 22 °C, ali nikako ne niža od 16 °C. Ipak pripazite da ne bude direktno na propuhu ili kod radijatora. Važno je osigurati da Anthurium ima dovoljno vlage, ali i kod zalijevanja pripazite da voda ne dođe na sâm cvijet (klas) jer bi tako moglo doći do pojave mrlja koje pritom dovode do uvenuća cvijeta. Ako se o njemu pravilno brinete, pružit će vam divne cvjetove kroz cijelu godinu.

Ono najljepše vezano uz ovaj cvijet – naziva se biljkom srca, a simbol je ljubavi i prijateljstva. Što bi značilo, idealan je i divan poklon za drage nam ljude.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Braus (@lindabraus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea (@chelsea.captures)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rubieathome

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rubieathome

Foto: Instagram, MARINA BOGACHYOVA iStock/Getty Images Plus via Getty Images