Novi Disneyjev film o tjelesnoj dismorfiji ima plus-size protagonisticu u glavnoj ulozi

by | 24 listopada, 2022
Disney plus size

Disney je predstavio svoju prvu veliku glavnu junakinju, a vijest je postala viralna na TikToku. Reflect je kratki film na kanalu Disney+ o baletanici Bianci koja se bori s vlastitim odrazom, pobjeđujući sumnju i strah kanaliziranjem svoje unutarnje snage, gracioznosti i moći.

Ovaj crtani film bavi se važnom temom tjelesne dismorfije kod djece i brzo je postao viralan, posebice na TikToku.

Bit će to dio Disneyjeve serije eksperimentalnih filmova fokusirajući se na pitanje slike tijela i važnosti kanaliziranja vlastitog identiteta uz razvoj i zaštitu vlastitog samopoštovanja.

Redateljica Hillary Bradfield poznata je i po naslovima kao što su Frozen 2 i Encanto. U ovoj priči prati se balerina Bianca te film prenosi bitnu poruku o savladavanju vlastitih sumnji te mogućnosti pronalaska vlastite unutarnje snage. Mali isječak iz filma prikazuje Biancu kako vježba balet u zrcalu i zrcalnu sliku sebe kako se raspada – simbolizirajući slomljen način na koji doživljava svoje tijelo.

Korisnici TikToka progovorili su o tome što im znače Reflect i Bianca, kao i o vlastitim sličnim iskustvima, a oni koji trenutačno pate od tjelesne dismorfije rekli su koliko je važno vidjeti sebe i svoja iskustva u ovakvim filmovima za oporavak i inkluzivnost.

Apsolutno podržavamo ovu divnu Disneyjevu inicijativu!

@retrocosygamer

It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation

♬ After LIKE – Short Ver. – IVE

Foto: TikTok