Devet razloga zašto je biciklizam odlična vježba

by | 22 travnja, 2013

Obično kada treniramo u teretani moramo napraviti nekoliko vrsta vježbi kako bismo ostvarili kompletan trening. Sve ove različite vježbe kombiniraju se kako bi dali cijelom tijelu kompletan trening. Ali što ako bi s jednom vježbom ili s jednom aktivnosti mogli vježbati sve mišiće na tijelu? Mislite da je to nemoguće? Varate se. Idealna vježba za sve mišiće tijela jest – biciklizam! U nastavku pogledajte razloge zbog čega bi se što prije trebali odlučiti za ovu aktivnost.

1. Biciklizam za gubitak kilograma

Glavni cilj svake vježbe je izgubiti na težini. Biciklizam je izvrsna aerobna tjelovježba koja čini da gubite kalorije.

2. Povećava izdržljivost

Biciklizam zahtijeva puno snage i izdržljivosti. Kako polako povećavate dužinu i poteškoću vožnje, vaša izdržljivost se povećava.

3. Poboljšava moć pluća

Kada vozite bicikl, možete dobiti puno svježeg zraka. Štoviše, vožnja biciklom stavlja pritisak na pluća, tako da ona pumpaju više zraka. Dakle, u osnovi biciklizam poboljšava sposobnost pluća da pumpa kisik.

4. Biciklizam za koljena

Biciklizam je najbolja vježba za koljena. Ako redovno vozite bicikl, nećete imati bolove u zglobovima i imat ćete vrlo fleksibilna koljena.

5. Biciklizam za trbušnjake

Kada vozite bicikl, često se saginjete i ispravljate, ovisno o terenu. Osim toga, na taj način održavate ravnotežu. Možda niste znali, ali ovo je idealna vježba za vaše trbušnjake.

6. Biciklizam za noge

Biciklizam je najbolja vježba za noge, čak i bolja od čučnjeva. Biciklizam zahtijeva puno kretanja od vaših mišića nogu. Tako tonirate noge i jačate ih.

7. Biciklizam je zdrav za srce

Kada vozite bicikl, vi pumpate svježu krv u vaše srce. Ova kardio vježba je vrlo dobra za vaše srce i čisti vaš sustav.

8. Biciklizam je dobar protiv stresa

Vježbanje u teretani može biti deprimirajuće s vremena na vrijeme. No, kada vježbate na otvorenom, tj. kada vozite bicikl, osjećate se slobodno. To je razlog zašto je biciklizam dobar u borbi protiv stresa.

9. Biciklizam je isplativ

Osim što je dobra vježba, biciklizam je način prijevoza. Dakle, ako vozite bicikl od kuće do radnog mjesta i natrag, možete uštedjeti na troškovima.

Izvor: ljepota.ba