DEVET PRIRODNIH NAČINA kako ćete se riješiti mitesera i prištića

by | 5 srpnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Čista i lijepa koža jedan je od glavnih elemenata ljepote. Jedini siguran način da to postignete jest svakodnevna njega.

Složili smo popis najboljih metoda uklanjanja mitesera i prištića na prirodan način.

Limun + med + šećer
Prerežite limun napola i ulijte dovoljno meda tako da pokrijete rezanu površinu limuna. Zatim posipajte polovicu limuna s dva prstohvata šećera (bolje je koristiti šećer od šećerne trske), i lagano masirajte problematična područja s ovom prirodnom “spužvom” u kružnom pokretu.
Ponovite postupak najviše jednom tjedno.

Vazelin + plastični omot
Najbolje vrijeme za korištenje ovog trika jest odmah nakon tuširanja jer će para otvoriti vaše pore. Započnite primjenom vazelina na područje koje treba liječiti. Nakon toga, stavite plastičnu foliju preko vazelina. S omotom na mjestu, nanesite vrući ručnik i ostavite sve dok se ponovno ne ohladi na sobnu temperaturu. Maramicom nježno uklonite višak vazelina s lica i lagano istisnite nečistoće iz kože. Na kraju, kožu osvježite blagim losionom.
Učinite ovaj postupak jednom ili dvaput mjesečno.

Kokosovo ulje + eterična ulja
U staklenci zagrijte 1/4 šalice kokosovog ulja (10 do 15 sekundi u mikrovalnoj pećnici). Zatim pomiješajte kokosovo ulje s 10 kapi limuna, lavande i uljem čajevca te dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka. Pamučnim blazinicama nanesite otopinu ujutro i navečer nakon pranja lica.
Smjesu čuvajte u zapečaćenoj posudi na sobnoj temperaturi.

Cimet + zobeno brašno
Pomiješajte žličicu zobenog brašna s istom količinom cimetovog praha. Dodajte malo tople vode i dobro promiješajte. Mješavina treba biti konzistencija guste kreme. Kružnim pokretima lagano prstima umasirajte smjesu. Pričekajte minutu, a zatim temeljito operite lice hladnom vodom. Napomena: cimet može uzrokovati osjećaj trnjenja kada se nanese na kožu, ali će nestati nakon pranja lica.Ovaj trik trebao bi biti primijenjen ne više od dva puta mjesečno.

Aktivni ugljen + zelena glina
Pomiješajte 1/2 žličice aktivnog ugljena, 1 žličicu zelene gline i 1/2 žličice tople vode zajedno. Dobro miješajte sve dok smjesa ne bude glatka i bez grudica. Nanesite masku spužvom ili četkom. Neka maska ​​ostane na vašem licu nekoliko minuta, dok se ne osuši, a zatim dobro isperite lice hladnom vodom.
Učinite to jednom ili dva puta tjedno.

Kokosovo ulje + kava
Kombinirajte 1/2 šalice kokosovog ulja (stavite ga u mikrovalnu pećnicu zato da se malo zagrije) s 1/2 šalice kave. Lagano umasirajte smjesu i ostavite da djeluje pet minuta, a nakon toga temeljito isperite lice hladnom vodom. Ponovite postupak jednom tjedno. Preostalu smjesu možete zamrznuti.

Aloe vera + bijela glina + eterična ulja
Pomiješajte 2 žličice bijele gline i 1 žličicu Aloe vera gela. Zatim dodajte 1 čajnu žličicu obične destilirane vode i 3 kapi ylang ylanga i eteričnih ulja lavande. U staklenoj ili keramičkoj zdjeli dobro promiješajte sve sastojke sve dok smjesa ne bude glatka. Nanesite masku na lice spužvom ili četkom i pustite da djeluje oko 10 minuta. Isperite toplom vodom.
Ova se maska ​​može koristiti dva puta mjesečno.

Zobena kaša + med + jogurt + maslinovo ulje
Stavite 1/4 šalice zobenih pahuljice, 2 žličice jogurta, 2 žličice meda i 2 žličice maslinovog ulja u zdjelicu i miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Nanesite mješavinu na čisto lice i umasirajte kružnim pokretima 1-2 minute. Zatim isperite toplom vodom. Ako imate izuzetno osjetljivu kožu, koristite smjesu samo kao masku za lice tako da je ostavite na koži oko 5-7 minuta.
Koristite ovaj trik jednom ili dva puta tjedno.

Šećer + med + maslinovo ulje + ekstrakt vanilije
Pomiješajte 1/4 šalice bijelog šećera s 1/4 šalice smeđeg šećera u posudi. Dodajte 1/4 šalice maslinovog ulja i ponovno promiješajte. Zatim dodajte 1 žlicu meda i 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije. Miješajte smjesu dok ne postane glatka i koristite ovu kako biste pročistili sva problematična područja. Isperite toplom vodom. Koristite jednom tjedno, a smjesu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi pri sobnoj temperaturi.

Mateja Jakovljević