DERMATOLOGINJA SAVJETUJE bez kojih stvari ne smijete ići na plažu

by | 7 kolovoza, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Ako mislite da ste spremne za plažu, zapitajte se jeste li uistinu sa sobom ponijele sve što vam je potrebno i provjerite popis koji donosimo. Ekipa PopSugara koju je zanimalo što vam je sve točno potrebno kada idete na plažu ili općenito na sunčanje razgovarala je s jednom dermatologinjom i upitala je što sve nosi na plažu kada ide na sunčanje.

Dermatologinja je izdvojila šest stvari bez kojih nikada ne ide na plažu, a isto savjetuje i vama.

Šest stvari koje morate ponijeti na plažu

1. Dermatologinja Debra Jaliman izjavila je tako kako, očito, nikada na plažu ne ide bez zaštitnog faktora. Posebno je istaknula kremu puder u prahu sa zaštitnim faktorom koji neće začepiti pore, a koji možete staviti i na tjeme kako ne bi izgorjelo.

2. Druga stvar na njezinom popisu bila je krema za sunčanje, posebno ako sadrži cinkov i titanijev dioksid koji daju zaštitu od UVA i UVB zračenja.

3. Bez šešira također ne ide na plažu. Savjetuje da potražite one na kojima je naznačeno da pružaju zaštitu od ultraljubičastog zračenja te koji su široki kako bi vam mogli zaštititi lice ali i ramena koja su izložena sunčevim zrakama.

4. Naočale s UV zaštitom dio su osnovnih potrepština za odlazak na plažu. Liječnica je savjetovala da bi zaštita trebala biti barem UV400 na lećama.

5. Maramice za čišćenje lica su također dio njezine opreme jer kaže da je njima najlakše ukloniti prljavštinu s lica koja se može nakupiti na plaži, a tako ćete se i osvježiti. Svakako, nakon što ih upotrijebite nanesite novi sloj kreme za sunčanje.

6. Posljednja stvar na njezinom popisu je haljina ili pareo kojim se možete omotati i zaštititi od sunčevih zraka kako biste zaštitili svoju kožu. Liječnica je pojasnila kako se na tržištu može pronaći odjeća koja ima takozvani UPF faktor, što označava količinu UVA i UVB zračenja koje kroz tkaninu prolazi do kože.

IZVOR: INDEX.HR