Što kažete na ovaj mračan trend uređenja interijera koji prevladava u svijetu?

by | 15 lipnja, 2022

Od početka godine u svijetu uređenja interijera nametnuo se sasvim jedan, rekli bismo, drukčiji stil uređenja – Dark Academia. Ovaj trend ističe se mračnim stilom i izgledom, a to znači da obiluje tamnim zidovima, vintage namještajem, starinskim izgledom štukatura i antiktnim predmetima. Sigurno je da neće biti odabir svima upravo zbog specifičnog i drugačijeg stila, ali ipak su ga mnogi prigrlili i jako je popularan te visoko na ljestvici popularnih trendova.

Poželite li ovaj trend u svome domu, svakako u njega uklopite visoke police na koje možete staviti knjige, tamne nijanse zidova, ali i razne dekoracije, biljke, stare fotografije na zidovima, kao i portrete. Starinski namještaj od masivnog drva ovdje će se itekako uklopiti. Ovdje će klasični elementi doći više do izražaja jer su uvijek u modi, pa ako imate poneki stari komad namještaja, sada ga možete iskoristiti na ovaj način.

Obožavatelji filmova “Harry Potter” i “Twilight” prigrlili su ovaj zanimljiv trend, a fotografije će vam pokazati i zašto!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YooDeco (@yoodeco)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sevenravensinteriors

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amtellinyanarh

Foto: Instagram, @thebuchananinterior