Odaberite restoran i uživajte u finim tradicijskim jelima već od 75 kuna!

by | 18 studenoga, 2021
ani okusa hrvatske tradicije

Drugi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. do 28. 11. 2021. u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše. Zavirite u bogatu paletu hrvatskoga gastronomskog blaga i već od 75,00 kn uživajte u slijedu od tri ili više tradicijskih jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Tijekom 14 dana možete uživati u lokalnima jelima pripravljenima od tradicionalnih namirnica uz posebne cijene. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od 75 kuna po meniju, odnosno po 95 kn, 125 kn ili 195 kn. 

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 12 objekata iz gotovo svih većih mjesta u županiji, među kojima su restorani, kušaonice, izletišta, OPG-i i drugi, a sav popis restorana možete pronaći na službenim web-stranicama.

Projekt Okusi hrvatske tradicije realizira se u suradnji s županijskim i lokalnim turističkim zajednicama u cilju razvoja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja turističke ponude.

Kako je na predstavljanju naglasila državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, enogastronomija je izuzetno važan segment u razvoju turizma, što potvrđuju i rezultati istraživanja te činjenica da sve veći postotak turista kao glavni motiv dolaska u destinaciju navodi upravo hranu i piće. Također, istaknula je da je od izuzetne važnosti povezivanje svih dionika u ovom projektu, od proizvođača i OPG-ova, preko restorana pa sve do krajnjeg korisnika, koji dobiva pravi tradicijski autohtoni domaći proizvod.

Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta, posebno je istaknula da je projekt Okusi hrvatske tradicije jedan kvalitetan primjer javno privatnog partnerstva gdje turističke zajednice sa svojim članovima usmjeravaju razvoj turističkog proizvoda i rade na održavanju njegove kvalitete te koriste sve svoje resurse kako bi ostvarile zajednički cilj.
“Stara tradicijska kuhinja je poveznica hrvatskog polja i hrvatskog stola i to je ono što Okusi hrvatske tradicije žele spojiti u jedan zaokruženi, izvorni, autentični hrvatski turistički proizvod, a to je hrvatska hrana poslužena na hrvatski način”, istaknula je Bušić Srpak te pozvala sve da posjete restorane nositelje standarda u sljedeća dva tjedna, ali da i u ostatku godine istražuju bogatu hrvatsku tradicijsku gastronomiju.

Izvor: okusi.hr

FOTO: Jep Gambardella/Pexels