Današnji desert: Pohane banane

by | 15 kolovoza, 2015

pohovane-banane

Osnovna smjesa za pohanje:
– 1,5 šalica brašna
– 1 šalica mlijeka
– pola praška za pecivo
– 1 žličica maslaca
– 2 šalice šećera
– malo soli
(smjesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, sjemenke, miješati pšenično brašno s drugim vrstama brašna, mljevenim keksima…)

Treba vam još: ulje za prženje i 2 do 3 veće banane

Priprema:
1. Zagrijte ulje do 180 stupnjeva C (ovisno o veličini posude u kojoj pohate, trebat će vam oko 2 do 2,5 šalice ulja).

2. Izmiješajte prvo suhe sastojke za smjesu, pa im dodajte mokre i izmiješajte da dobijete smjesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.

3. Izgnječite banane, pa ih dodajte u smjesu. Grabite žlicom i pecite kao uštipke.

4. Umjesto da ih gnječite, banane možete prepoloviti i umakati u smjesu, pa u mrvice i pohati u ulju.

5. Ovaj desert možete kombinirati a ujedno i dekorirati kremastim sladoledom od vanilije ili kokosa.

Uslast!

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock