3 kvalitete koje otkrivaju da imate jedinstveni talent

by | 6 travnja, 2020

Ponekad je teško prepoznati da smo u nečemu bolji od većine, a mnogi nisu ni svjesni koje sve talente imaju. Jednom kad to shvate, može biti još veći izazov pronaći načine da iste dobro i iskoriste. No ako se prepoznajete u ova tri primjera, kako piše Insider, vjerojatno nemate zašto brinuti – i samo je pitanje vremena kad će se neka od ideja koje imate pretvoriti u nešto konkretno i održivo.

1. Uvijek tražite nove izazove

Čini li vam se da vam je ono što trenutno radite skoro pa previše jednostavno? Iako vam mogućnost brzog obavljanja zadataka može pomoći da se osjećate produktivnije, prelagan posao rijetko kad vodi do dugoročnog zadovoljstva.

Producent, snimatelj i suosnivač i Six Feathersa Jordan Bolch spojio je u svojim poslovima nekoliko različitih umjetnosti, a istovremeno je koristio i magisterij iz poslovanja kako bi izgradio uspješnu karijeru izdavača, investitora i poduzetnika.

Bolch je primijetio kako je za uspjeh ključno da nikad ne postane skroz zadovoljan s onim što je napravio – jer oni koji zaista uspijevaju nisu zadovoljni ‘statusom quo’, već stalno traže nove izazove i vještine koje mogu savladati kako bi si još podigli vrijednost.

2. Drugi vam često dolaze po savjet

Znak da ste za nešto nadareni je i to što ste osoba od koje drugi traže pomoć. To mogu biti suradnici, susjedi ili članovi obitelji i prijatelji, a savjeti mogu biti vezani uz posao ili uz neke vaše hobije i talente.

Obratite pažnju na to zbog čega vam se drugi obraćaju i iskoristite te svoje vještine – a ako često koristite svoje vještine i znanja da pomognete drugima, razmislite i kako ih pretvoriti u održivu poslovnu priliku.

 

3. Često pronalazite bolja i jednostavnija riješenja

Talentirani ljudi uvijek traže neke nove načine na koje se stvari mogu odraditi, a sam uspjeh u velikoj mjeri proizlazi iz tog traženja i iz spremnosti da se isproba nešto drugačije.

Ako ste vješti u određenom području, vjerojatno ste razmišljali kako biste to mogli još poboljšati – bilo da se radi o pojednostavljivanju nekog zadatka ili o stvaranju novog programskog rješenja za učinkovitost firmi.

A kad napokon i dobijete dobru ideju, bitno je da ste spremni i na neuspjeh jer i najtalentiraniji ljudi doživljavaju i uspjeh i neuspjeh, a potonji koriste za vlastiti rast i razvoj.

I budite sigurni – vještina, naporan rad i elan atributi su zbog kojih će vam se u konačnici stvari posložiti na najbolji način.

Foto: Avel Chuklanov / Unsplash

IZVOR: 24SATA.HR