![Hrana koja hladi organizam](https://www.ljepotaizdravlje.hr/wp-content/uploads/2023/07/ljetni-jelovnik-1-350x250.jpg)
Tijekom velikih vrućina zaboravite na led – ovo je hrana koja će vas ohladiti iznutra
Kako se ohladiti, a da pritom ne narušavamo vlastito zdravlje i ne štetimo našem planetu? Rješenje vam serviramo na tanjuru...Kad temperature p...
Čuvanje voća i povrća nije tako jednostavno kao što se to misli, jer dobro znamo da se jabuke moraju držati odvojeno od drugog voća zbog osjetljivosti, ali i da jedna trula jabuka može “zaraziti” cijelu košaru ili vreću.
Zanimljivo je da jabuka u sazrijevanju može uništiti “brdo” lubenica ako su skladištene na istom mjestu. No, jabuka nije jedina koja radi štetu drugom voću.
U tu opasnu grupu još spadaju kruške, marelice, breskve, šljive, banane, kivi i mango. Sve navedeno voće ispušta visoku koncentraciju etilena i time utječe na boju i sočnost, a u konačnici i na kvalitetu voća u njihovoj blizini, piše “Daily Mail”.
Što se povrća tiče, na etilen su osjetljivi krumpir, grašak, zelena salata, mrkva, šparoge i brokula.
Krumpir je posebno osjetljiv pa njega treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu, daleko od svog voća i štetnog povrća kako bi se spriječilo njegovo klijanje.
Kada je u pitanju propadanje, najotporniji plodovi su višnje i borovnice.
IZVOR: metro-portal.rtl.hr