Rekreirajte najjednostavniji cut crease make-up look pomoću ove tehnike

Jednostavna tehnika za komplicirani look

by | 15 studenoga, 2021

Glasine su istinite, postoji jednostavan način kako da rekreirate popularni cut crease bez da potrošite sate na kreiranje istog i, još jednom, moramo zahvaliti TikToku na tome.

Jedan od najvećih problema kod kreiranja ovog looka jest zapravo postići identični efekt na oba kapka, te imati dovoljno jake i upečatljive boje pomoću kojih ćete moći dobiti veliki kontrast koji se u cut creaseu očekuje. No TikTok doista ima genijalnu generaciju beauty stručnjaka i amatera koji velikodušno dijele svoje trikove s pratiteljima, pa su uspjeli pojednostaviti i ovaj inače komplicirani make-up look.
Cut crease je zapravo poput konturiranja, ali za vaše oči. Pregib vaših očiju treba biti naglašen kako bi vam dodatno produbio pogled te kreirate preciznu, oštru liniju da bi make-up izgledao besprijekorno. Nakon što označite gdje će vam se nalaziti linija, popunjavate je svijetlim korektorom ili bijelom bojom, a zatim bojom koju želite. Vrlo je važno prije svega na kapak nanijeti primer za oči kako bi sve držao na mjestu.

No kako kreirati preciznu liniju od koje sve počinje?

Pomoću uvijača za trepavice. Sve što trebate napraviti jest nanijeti boju ili svijetli mat korektor na uvijač, a potom luk uvijača pritisnuti u pregib oka kako bi poput žiga ostavio trag tamo gdje trebate popunjavati. Ostatak looka pogledajte u videu.

@iamalex.louis The perfect cut crease #makeuphacks ♬ Lofi Hip Hop – HipHopBeatster & LOFI RADIO & Chill Hip Hop

Foto: alexandra_anele/Instagram