Crveni rižoto

by | 26 veljače, 2011

 

Crveni rižoto

 

  • 500 g očišćenih lignji
  • 2 glavice crvenog luka
  • 150 g riže
  • 1 dl soka od rajčice
  • 2 svježe rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl sojinog umaka
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina, papar

1. Lignje oprati i nasjekati na kolutove, rajčicu nasjeckati na kocke, crveni luk što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati rižu i pržiti na umjerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od rajčice, svježu rajčicu, bijelo vino, sojin umak i masline. Pirjati na umjerenoj temperaturi i povremeno miješati da ne zagori. Kad suvišna tekućina provrije, nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok riža ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati začine po ukusu i promiješati.

Tagovi: