


- 500 g očišćenih lignji
- 2 glavice crvenog luka
- 150 g riže
- 1 dl soka od rajčice
- 2 svježe rajčice
- 1 dl bijelog vina
- 0,5 dl sojinog umaka
- 100 g crnih maslina bez koštica
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mješavina začina, papar
1. Lignje oprati i nasjekati na kolutove, rajčicu nasjeckati na kocke, crveni luk što sitnije nasjeckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati rižu i pržiti na umjerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od rajčice, svježu rajčicu, bijelo vino, sojin umak i masline. Pirjati na umjerenoj temperaturi i povremeno miješati da ne zagori. Kad suvišna tekućina provrije, nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok riža ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati začine po ukusu i promiješati.



