Čokoladni mousse

by | 31 prosinca, 2013

Sastojci:
Za tamnu kremu:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Za svijetlu kremu:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 krem fixa

Za preljev od malina:

  • 150 g malina
  • 2 žlice šećera
  • 1 dl vode
  • 1 žličica gustina
  • 1 žlica likera od malina

Priprema:

Tamna krema:
1. Slatko vrhnje zagrijati do točke vrenja.
2. Čokoladu za kuhanje izlomiti, a zatim je preliti toplim slatkim vrhnjem i miješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, a potom mikserom umutiti u finu kremastu smjesu.

Svijetla krema:
Svijetlu kremu pripremiti na isti način kao i tamnu, ali u ohlađenu mješavinu slatkog vrhnja i bijele čokolade dodati krem fix i dobro umutiti mikserom.

Preljev od malina:
1. Maline izmiksati i ispasirati.
2. Pomiješati ispasirane maline sa šećerom, vodom, gustinom i likerom od malina. Zatim kratko prokuhati da bi se dobio gušći sirup.

Završni postupak:
1. Uzeti četiri staklene čaše pa u njih naizmjenično ulijevati tamnu i svijetlu kremu.
2. Preko čokoladnih krema preliti malo pripremljenog sirupa od malina. Dekorirati po želji i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept