Čokoladne krafne

by | 10 listopada, 2013

Sastojci:

  • 750 g brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1 svježi kvasac
  • 100 g čokolade
  • 3 dl ulja
  • šarene mrvice za ukras

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati kvasac sa 2,5 dl mlakog mlijeka, dodati po jednu žličicu šećera i brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U većoj posudi pomiješati žumanjke, maslac i šećer, te dobro umutiti. Zatim dodati nadošao kvasac, malo soli i ostatak mlijeka, pa postepeno dodavati brašno, i cijelo vrijeme mijesiti.
3. Tijesto mijesiti dok se ne počnu pojavljivati mjehurići, a potom ga ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo tijesto staviti na pobrašnjenu radnu površinu, te ga razvući valjkom debljine 1,5 cm.
4. Okruglim manjim kalupom kružnog oblika vaditi krafne i ostaviti ih još malo da nadođu.
5. U manju fritezu uliti ulje, te ostaviti da se zagrije. Zatim spuštati krafne i peći ih najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
6. Čokoladu otopiti s malo ulja, pa umakati krafne. Ostaviti ih da se ohlade, a zatim posuti ukrasnim mrvicama.

Izvor: Dobra hrana