Čokoladna torta

by | 29 ožujka, 2013

Za koru:

  • 5 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 žlica octa

Za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 3 ravne žlice gustina
  • 3 žlice šećera
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g margarina
  • 1 kg banana
  • 10 g želatine u prahu

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer i ocat, neprestano muteći.
2. Od pripremljene smjese u zagrijanoj pećnici na 170 ºC ispeći biskvit.

Krema:

1. Pomiješati 2 dl mlijeka, žumanjke, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmiješati.
2. Preostalo mlijeko ostaviti da proključa. Potom u njega dodati pripremljenu smjesu i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja dodati 100 g čokolade za kuhanje i mliječnu čokoladu pa je uz neprestano miješanje otopiti.
4. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja, nabubrenu želatinu i promiješati.
6. Pečeni biskvit vratiti u kalup i preko njega nanijeti polovinu kreme, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalom kremom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.

Izvor: Dobra hrana