Čokoladna torta s višnjama

by | 1 travnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna
  • 2 žlice čokolade u prahu

Za kremu:

  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 600 g višanja

Ostali sastojci:

  • 150 g lješnjaka
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 200 g piškota
  • 2 dl mlijeka

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promiješati.
4. U kalupu za tortu ispeći biskvit na 200 ºC. Ohlađeni poprečno prerezati napola.

Krema:

1. Slatko vrhnje i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lješnjake i promiješati.

Završni postupak:

1. Prvu koru premazati polovinom kreme i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlijekom. Premazati ih preostalom kremom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja i dekorirati sjeckanim lješnjacima.

Izvor: Dobra hrana