


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 2 žlice čokolade u prahu
Za kremu:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 200 g čokolade
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 600 g višanja
Ostali sastojci:
- 150 g lješnjaka
- 3 dl slatkog vrhnja
- 200 g piškota
- 2 dl mlijeka
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promiješati.
4. U kalupu za tortu ispeći biskvit na 200 ºC. Ohlađeni poprečno prerezati napola.
Krema:
1. Slatko vrhnje i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lješnjake i promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom kreme i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlijekom. Premazati ih preostalom kremom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja i dekorirati sjeckanim lješnjacima.
Izvor: Dobra hrana



