


Sastojci:
- 350 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
- 120 g šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- 6 jaja
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 125 g slatkog vrhnja
- prstohvat soli
Priprema:
1. Izlomljenu čokoladu pomiješati sa slatkim vrhnjem, pa kuhati na pari miješajući dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, te dodati u smjesu od čokolade i promiješati (Ne obrnuto, jer čokolada će pasti na dno). Dodati i sol, te promiješati.
3. Kalup za tortu promjera 24 cm obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Staviti ga u veću okruglu tepsiju koja je do pola napunjena vrućom vodom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 *C oko 45 min. Zatim, isključiti pećnicu i ostaviti kalup u njoj još 60 min. Izvaditi iz pećnice i ohladiti nekoliko sati u hladnjaku.
Glazura:
Slatko vrhnje zagrijati do trenutka kada počne prokuhavati, a zatim preliti preko izlomljene čokolade i miješati dok se ne otopi. Dodati prstohvat soli.
Završni postupak:
Pečeni biskvit preliti glazurom od čokolade i pričekati da ju biskvit upije. Zatim, tortu odložiti u hladnjak i pričekati da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



