Čokoladna pletenica

by | 25 siječnja, 2016

Fantastičan recept za kolač od čokolade i badema koji je toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti. Sve što vam je potrebno su gotovo lisnato tijesto već razvaljano (ima ga svugdje i stoji manje od deset kuna), jedna čokolada, jaje i malo narezanih badema (a može i bez njih ili ih zamijenite lješnjacima, komadićima čokolade itd.)

Postupak je lagan. Cijelu čokoladu smjestite u sredinu tijesta, potom uzmite nož i izrežite pa ispletite kako je prikazano u videu. Sve premažite bademima i pecite na 200 stupnjeva 25 minuta – kolač je gotov nakon što porumeni.

Ova ideja odlična je i ako imate višak čokolade zaostale iza blagdana, a ne znate kamo s njom, iako se to većini ljudi rijetko dogodi. Također, na jednak način možete napraviti kolač od, recimo oraha, lješnjaka, maka itd. Na primjer, pomiješajte nešto od navedenog sa šećerom i s malo mlijeka (toliko da poveže sastojke. Stavite smjesu u sredinu tijesta pa izrežite i ispletite kao u ovom videu.