


Sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- sol
- 10 žlica šećera
- 10 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- 2 dl jogurta
- 2 dl ulja
- 3 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu I:
- 8 žumanjaka
- 200 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 dl mlijeka
- 100 g mlijeka u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade u prahu
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 2 dl slatkog vrhnja
Za kremu II:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 1 šlag fix
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke s malo soli umutiti u čvrst šlag. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Umiješati ulje, jogurt i mješavinu brašna, prašak za pecivo, kakao i cimet pa promiješati.
3. Smjesu uliti u pleh i peći u zagrijanoj pećnici na 160 ºC dok biskvit ne porumeni.
4. Pečeni biskvit natopiti čokoladnim mlijekom, a zatim ga uzdužno prerezati napola.
Krema I:
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom i kuhati na pari dok se šećer ne otopi.
2. Dodati mlijeko i mlijeko u prahu te nastaviti s kuhanjem na pari dok se ne zgusne. Potom dodati čokoladu u prahu i promiješati.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac, mljevene lješnjake, šlag od slatkog vrhnja i umutiti mikserom.
Krema II:
1. Umutiti slatko vrhnje, šlag fix i kiselo vrhnje u šlag.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati polovinom kreme I, a potom nanijeti polovinu kreme II i preklopiti drugim biskvitom. Postupak ponoviti još jednom. Tortu ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



