Čoko koko torta

by | 3 ožujka, 2013

Za koru:

  • 5 jaja
  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 120 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 120 g čokolade

Za kremu:

  • 6,5 dl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 10 g želatine u prahu
  • 200 g kokosa
  • 1 dl likera od kokosa
  • 8 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Kora:

1. Umutiti maslac sa 50 g šećera u prahu, a zatim dodavati jedno po jedno žumance i otopljenu čokoladu neprekidno muteći.
2. Posebno umutiti bjelanjke s preostalim šećerom pa dodati u smjesu od žumanjaka. Na kraju dodati mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati. Od pripremljene smjese u okruglom kalupu na 180 ºC ispeći koru. Pečenu koru poprečno prerezati napola.

Krema:

1. U zdjeli pomiješati mlijeko, šećer i gustin pa dobro izmiješati. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. U toplu kremu dodati nabubrenu želatinu. Zatim dodati kokosov liker, kokos i polako promiješati.
3. Kada se smjesa počne stezati, dodati polovinu šlaga od slatkog vrhnja i polako promiješati.

Završni postupak:

Prvu koru premazati kremom i preklopiti drugom korom. Premazati preostalim šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana