Cindy Crawford objavila isječak svog prvog snimanja i dala lekciju o starenju

Pedesetpetogodišnji supermodel objavio ikonsku fotografiju iz 80-ih

by | 16 kolovoza, 2021

Cindy Crawford nesumnjivo je ime koje se zna, gotovo jednako dobro kao i njezin madež. Skoro pa bi mogla proći i samo kao “Cindy” poput nekih drugih poznatih osoba koje su se počele zvati samo po svome imenu.

I dok 55-godišnji supermodel više ne puni medijske naslovnice odjevena u bikini po zadnjoj modi, rado se sjeti svojih uspona i “prohujaloga vremena”. Njezina prva naslovnica, snimljena 1982. godine za srednjoškolske novine, nedavno je osvanula na Cindynom Twitteru.

“Moja prva “naslovnica” tijekom srednje škole u DeKalbu, snimljena u dvorištu mog srednjoškolskog dečka… “, napisala je Crawford na društvenoj mreži. Upravo je ta fotografija bila ono što ju je zapravo pokrenulo na putu da postane manekenka; prije toga je htjela studirati kemijsko inženjerstvo. Crawford se prisjetila kako je fotografija pokrenula njezinu karijeru. “Kad sam imala 16 godina, Roger Legel, lokalni fotograf u mom malom gradu DeKalbu u Illinoisu, zatražio je da me fotografira za novine, i to snimanje promijenilo mi je život. Fotograf me potaknuo da odem u Chicago kako bih pokušala pronaći agenta. Upravo ta fotografija otvorila mi je oči za potpuno novi svijet i skrenula me na put manekenstva.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Iako ponekad djeluje da se “throwback” fotografije najčešće objavljuju kad žalimo za nekim prijašnjim životom, Cindy, koja se manekenstvom bavi više od tri desetljeća, shvaća da će se, kad dođe vrijeme za mirovinu, osjećati dobro. “Jedna od velikih prednosti za mene je bilo samo usporavanje i shvaćanje da sam dobro. Osjećam se kao da sam posljednjih 30 godina toliko zaposlena  i sad sam shvatila da je u redu imati nešto manje pun raspored. Ako budemo imali sreće, ostarjet ćemo. To je privilegija.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Rekla je i da žene ne bi trebale gledati na starenje kao na nešto zastrašujuće. “Jako pazim na svoju kožu. Gravitacija je i dalje prisutna i svakako ću se promijeniti, no briga za kožu i kosu je jedan mali dar koji svatko treba napraviti za sebe pet minuta ujutro ili pet minuta navečer.”

 

 

Foto: @cindycrawford/Instagram

Tagovi: