Celer je najbolji za detoksikaciju

by | 5 ožujka, 2015

Celer je jedna od rijetkih namirnica koju možete jesti gotovo bez ograničenja. U 100 grama celera nalazi se samo 14 kalorija, a zbog svoje glatke strukture olakšava i pospješuje probavu. Nutricionisti tvrde da je celer savršena namirnica za detoksikaciju.

celery-rootdev.karyosmond.com_

Detoksikacija ili čišćenje organizma od toksina pomaže nam kako bismo povratile energiju, eliminirale pospanost i umor, te uspostavile ponovno ravnotežu. Organizam je opterećen probavom nezdrave i teške hrane te mu treba pomoći da uspostavi normalan balans.

Nepravilan rad organizma može uzrokovati mnoge tegobe, a kako bi njih bilo što manje, potrebno je s vremena na vrijeme napraviti detoksikaciju organizma. Celer je idealna namirnica za to.

Celer možete jesti koliko god hoćete, u 100 grama celera nalazi se samo 14 kalorija, a zbog svog vlaknastog sastava, idealan je za probavu.

Juha od celera preporučuje se svim osobama koje žele za svega nekoliko dana izbaciti iz organizma toksine i pesticide koji su kroz hranu uneseni u organizam. Detoksikacija celerom traje samo sedam dana, a juha koja se priprema u tu svrhu treba sadržavati još nekoliko poželjnih namirnica kao što su luk, mrkva i muškatni oraščić.

Juha se priprema na sljedeći način: Jednu glavicu luka treba popržiti na vrlo malo ulja. Celer naribati, pa dodati na rumeni luk i preliti s litrom i pol vode. Dodati jednu ribanu mrkvu, muškatni oraščić i vrlo malo soli i papra. Kuhati samo dok celer ne omekša.

Ovako pripremljena juha idealna je za čišćenje organizma ali ne i za gubitak kilograma, jer na ovaj način zapravo čistite organizam i pripremate ga pravilan način prehrane.

Izvor: Life Content