Prelistajte s nama novi broj časopisa “Ljepota&zdravlje”!

U prodaji je rujansko izdanje

by | 1 rujna, 2023
sonja kovač

Rujanski broj časopisa Ljepota&zdravlje je stigao i čeka vas na svim prodajnim mjestima s tiskovinama do 29. rujna 2023.!

U svijetu modnih časopisa, rujan je obično mjesec koji donosi iscrpno seciranje trendova nove, jesensko-zimske sezone te označava novi početak. Srećom, mi u Ljepoti&zdravlju, kao lifestyle časopisu, u rujnu si možemo priuštiti još malo ljetnog raspoloženja u skladu s ritmom sezona. U ovom se broju tako poigravamo mišlju o slobodi, ali smo istovremeno oboružani informacijama o onome što dolazi. Razgovaramo o životu i potrebi za mirom i smislom, no nismo zaobišli ni problematiku zdravstvenih tema, kao ni onu partnerskih odnosa. U mjesecu u kojem se sve opet ubacuje u petu brzinu, istražujemo koliko nam uopće koriste očekivanja, ali se inspiriramo i onima mudrijima od nas i njihovim dogodovštinama po svijetu… U ritmu postsezone, balansiramo na granici ozbiljnog i opuštajućeg. 

Djelić tema koje vas čekaju u novom broju Ljepote&zdravlja otkrijte u nastavku…

sonja kovač

Ljepota&zdravlje rujan 2023.

#1 Beauty abeceda

najnoviji beauty trendovi 2023

U svijetu ljepote jedina konstanta je promjena, a to će iduće godine biti vidljivije više nego do sada. S tehnologijom koja se razvija neviđenom brzinom, formule postaju sve inovativnije, a industrija transparentnija i inkluzivnija. Donosimo vam “abecedu” trendova za koje vjerujemo da će vladati u sljedećim mjesecima.

#2 Neprijatelj o kojemu mnoge žene šute

predmenstrualni disforični poremećaj

Liječnici su davno uočili povezanost između menstruacijskog ciklusa i izraženijih promjena raspoloženja kod žena. Većina ih je blagog intenziteta i spadaju u predmenstrualni sindrom. O njemu se često govori i piše, a većina žena upoznata je s tom pojavom, i kad uoče da postoje varijacije u raspoloženju tijekom ciklusa, uglavnom ih pripisuju upravo PMS-u. No što kad su simptomi snažni i počinju već na polovici ciklusa? Možemo li tada govoriti o pravoj dijagnozi? O predmenstrualnom disforičnom poremećaju razgovarali smo sa specijalisticom ginekologije i porodništva i subspecijalisticom humane reprodukcije dr. Anom Tikvicom Luetić iz ginekološke ordinacije Luetić.

#3 Vodič kroz partnerske odnose by Izabela i Dinko

vodič kroz partnerske odnose

Izabela i Dinko Pleša upoznali su se prije 12 godina u jednom izlasku. Izabela mu je prišla, rekla: “Bok”, a Dinko je nastavio pričati. Tada mu je poklonila ružu (koju je dobila od jednog dečka ranije te večeri). Ubrzo su se dogovorili za dejt, a tri godine nakon prvog dejta, vjenčali su se. Danas su roditelji djevojčice Lene, supružnici i poslovni partneri (osobni savjetovatelji) koji su pokrenuli agenciju za osobni rast i razvoj Kognitivna Muza. U 12 godina prošli su kroz puno izazova, puno lijepih stvari, ali i dalje ima puno ciljeva i planova koji se nisu ostvarili. No oni su prihvatili životnu neizvjesnost i promjenu. A vrlo važna stvar koju su pritom naučili jest da za sretan i zdrav partnerski odnos moraš raditi, truditi se i davati sebe. Saznali smo što mi možemo naučiti od njih…

#4 Treba li vam ženski krug?

ženski krug

Ženski krugovi sve su popularniji posljednjih godina, a o tome što oni zapravo predstavljaju, kako izgledaju, kako organizirati jedan, ali i zašto bismo to poželjele učiniti razgovarali smo s Ivanom Crnčić, certificiranom učiteljicom joge i trenericom sistemskih konstelacija koja iza sebe ima nekoliko organiziranih tematskih ženskih krugova.

#5 Put oko svijeta u 80 dana u 80-ima

put oko svijeta u 80-ima

Eleanor Hamby i dr. Sandra Hazelip dvije su 81-godišnje prijateljice iz SAD-a koje dokazuju svijetu da avanturu možete doživjeti u bilo kojoj dobi. U 80 dana obišle su svih sedam kontinenata, od plaža Balija do pustinje u Egiptu te od Sjevernog do Južnog pola, destinacije koje izmiču čak i mnogim iskusnim putnicima. Njihova je ljubav prema avanturističkim putešestvijama kuliminirala ove godine inspirativnom avanturom “Put oko svijeta u 80 dana: u 81. godini i još uvijek u bijegu” nazvanom u čast ukoričene pustolovine Julesa Vernea. Iako su se tek nedavno vratile kući, već smišljaju novi “bijeg”, pa smo se požurili uhvatiti ih prije nego što opet spakiraju kofere da nam ispričaju sve o svojoj slavnoj pustolovini.

Na naslovnici:

Sonja Kovač
Fotografija: Matea Smolčić Senčar
Make-up: Petra Sever
Kosa: Danijela Pušeljić
Styling: Ivan Friščić
Lokacija snimanja: The Garden Brewery
Haljina Hugo Boss, The Core

Foto: AnnaStills, arvitalya, Sarah K�ster, Caiaimage/Monashee Alonso/iStock/Getty Images Plus