Ines Paun Bizilj: “Energija nikad ne laže – što nam je ljepše, ljepši smo”

Business talk

by | 1 prosinca, 2023

Za Ines Paun Bizilj, vlasnicu i voditeljicu tvrtke Gaia Naturelle Adria, sve je počelo prije šest godina. Imala je veliku želju za radom, razvijanjem, bila je puna entuzijazma i vjere u Kolagen shot. “Od trenutka kad sam dobila proizvod u ruke, znala sam da je to – to. Radila sam s toliko ljubavi i vjere da me ništa nije moglo zaustaviti. Ni negativni komentari, ni loša financijska situacija…”, priča nam. I isplatilo se.

Koji su bili najveći izazovi, a koje najveće nagrade na Vašem poduzetničkom putu?

Najveća nagrada bila mi je kad sam vidjela kolikim ljudima smo pomogli tim proizvodom i kad sam osvjestila da smo baš mi predstavili riječ kolagen i MSM cijelom Balkanu. Najveći izazov bio mi je, i još uvijek jest balans između privatnog i poslovnog života. U trenutku najvećeg rasta sam i rodila te mogu reći da je to bio horor. Doslovno sam radila iz bolnice. Zajedno s bebom išla sam na sve sastanke, fotkanja i zajedno smo pakirali. To je bilo razdoblje za koje se pitam kako sam uopće preživjela. Tada je moja želja i volja za radom bila toliko velika da nije bilo stvari koja bi me mogla zaustaviti. Velik izazov bio je i pratiti rast tvrtke. To se dogodilo preko noći, a ja nisam imala potrebno znanje, sve smo učili putem. Završila sam Prehrambeno-biotehnološki fakultet te su ekonomija i financije za mene bile nešto sasvim novo.

Kao žena koja vodi tvrtku, kako pristupate vodstvu? Postoje li određene vrijednosti ili načela kojima se vodite prilikom donošenja odluka?

Prije svega želim biti čovjek. Biti fer. Dijeliti. Kod zapošljavanja ljudi ne gledam na diplome – gledam ljude, njihovu energiju, način komunikacije. Sve se uvijek možemo dogovoriti, važno mi je međusobno poštovanje. Uvijek slušam svoju intuiciju i do sada sam se uvijek vodila po tome, čak i u najvećim životnim odlukama.

Kako biste opisali dugoročnu viziju koju imate za svoje poslovanje i utjecaj koji se nadate ostvariti u svojoj industriji ili zajednici?

Voljela bih prenijeti poruku koliko je važna briga o sebi. Mi prodajemo i razvijamo produkte koji ženama mogu pomoći kod raznih problema. Našim proizvodima želimo ženama omogućiti što zdraviji život. Uvijek volim naglasiti da su ti priozvodi tu da nam pomognu, olakšaju barem jedan dio brige o sebi u ovom užurbanom načinu života, ali isto tako to nije dovoljno. Moramo raditi na sebi jer sve dolazi “iznutra”. Važnije je što unosimo u sebe nego na sebe. Ljepota i zdravlje dolaze “iznutra” te kao što imamo dnevnu rutinu čišćenja lica, tako moramo raditi i na čišćenju i umirivanju našeg uma te raditi na osobnom rastu. Energija nikad ne laže – što nam je ljepše, ljepši smo. Kad je čovjek sretan i zadovoljan sa sobom samim, najljepši je i to se vidi.

Zašto su kolagenski dodaci prehrani toliko važni i u čemu leži njihova popularnost posljednjih godina?

Osim što je suvremena žena sve češće počela stavljati sebe na prvo mjesto, povećala je i brigu o svojem zdravlju te joj je stalo do toga da izgleda njegovano. Kolagenski dodaci prehrani savršen su izbor za svaku ženu jer djeluju na više razina. Dokazano djeluju na održavanje zdravlja, a istovremeno izražavaju njezinu ljepotu. Osim kolagena, Kolagen shot sadrži MSM, vitamine C, B6 i biotin te cink koji doprinose održavanju zdravlja kože, kose, noktiju, zuba, hrskavice i kostiju. Pravi win-win proizvod – ukusan, jednostavan za korištenje, štiti naše zdravlje, a pritom djeluje protiv bora, potiče rast kose i čvrstoću noktiju. To je ono što svaka moderna žena treba – praktičnost i brzo vidljiv rezultat.

Kolagen, MSM i vitamin C. Što ovu kombinaciju čini toliko moćnom?

Ta tri sastojka se nadopunjuju i pomažu jedan drugome. Vitamin C nužan je za apsorpciju MSM-a, bez njega nema smisla uzimati samo MSM. Također je i podrška imunitetu te sudjeluje u prirodnoj sintezi kolagena u tijelu. MSM nazivaju i “mineralom ljepote” te djeluje kao donor sumpora za izgradnju kolagena i keratina u tijelu. Studije su pokazale da unos više od 1 g na dan MSM-a može imati pozitivan utjecaj na kožu i zglobove. Dnevna doza Kolagen shota sadrži 1,5 g MSM-a. Kolagen je najrasprostranjeniji protein u našem tijelu. Nažalost, nakon 20. godine opada produkcija kolagena u našem tijelu. U Kolagen shotu nalazi se hidrolizirani riblji kolagen. To znači da je molekula kolagena rascijepljena na manje aminokiseline i peptide. Kad ga uzmemo, tijelu dajemo materijal za izgradnju novog kolagena u tijelu na mjestima gdje je to najpotrebnije.

Kolagen, MSM i vitamin C zasigurno su glavni razlozi svih pozitivnih povratnih informacija koje dobivamo.

Foto: PR