Nova cvjećarnica u centru Zagreba uistinu je “ljubav na prvi buket”

Clean estetika s naglaskom na biorazgradive materijale

by | 29 svibnja, 2023
cvjećarnica centar zagreba

U Petrinjskoj ulici otvorena je cvjećarnica simpatičnog i lako pamtljivog imena – Buketa. Uz moto “Ljubav na prvi buket”, Adriana Rajki ostvarila je svoju dugogodišnju želju o vlastitoj cvjećarnici, a danas druge veseli šarenim i mirisnim buketima koji se odlikuju clean estetikom.

Da jedna ljubav može prerasti u divan posao koji će i drugima izmamiti osmijeh na lice, pokazala je mlada Adriana Rajki, 26-godišnja ekonomistica čija je cvjetna adresa efektnog imena, Buketa, nedavno obogatila centar Zagreba, točnije Petrinjsku ulicu. Ona je rezultat dugogodišnjeg promišljanja o otvorenju vlastite cvjećarnice te dekoriranja svečanosti i evenata, a sve iz strasti prema cvijeću. 

Adriana Rajki

Adriana je vrlo kreativna pa joj samo aranžiranje i kombiniranje cvijeća dolazi prirodno. Isto tako, jako dobro zna da su jednostavne stvari i najzvučnije, i tako su nastali ime i pamtljiv moto Ljubav na prvi buket: “Ime Buketa nastalo je spajanjem riječi buket i prvog slova moga imena. Svi su ga brzo usvojili tako da me sve više i nazivaju Buketa, nego Adriana. Moto je proizašao iz toga što sam željela neki catchy izraz, a cilj nam je svakako i da se ljudi zaljube u naše bukete i aranžmane”, govori Adriana. 

cvjećarnca centar zagreba

Za to ne treba dugo jer se uistinu događa ta ljubav na prvi pogled. Već pri ulasku, osim cvijeća, svakog kupca osvojit će interijer. Poželjeli su da se svatko osjeća ugodno kao u vlastitome domu te su se time vodili prilikom uređenja. Prostor je visok, prozračan i svijetao kako bi cvijeće došlo do izražaja u svom punom sjaju. Pozornost “krade” i jedinstveni zid od žive mahovine koji na simboličan način pokazuje Adrianinu želju da u ponudi nemaju ništa umjetno.

cvjećarnica zagreb

“Cvjećarnica je jedinstvena po tome što u buketima i aranžmanima koristimo samo cvijeće, gotovo bez zelenila. Riječ je o clean estetici s naglaskom na biorazgradive materijale; dakle, bez plastičnog omotnog papira, spužvi… Ponuda cvijeća djelomično ovisi o sezonalnosti, no isto tako se trudimo pronaći i ponuditi manje poznato cvijeće, kao i ono primamljivo bojama i izgledom. Osjetljivije cvijeće kupujemo isključivo po narudžbi jer želimo da je uvijek svježe te, naravno, što dugotrajnije”, kaže Adriana i dodaje kako Buketa u svojoj ponudi, osim cvijeća i aranžmana za vaze, nudi i dekoracije za sve vrste svečanosti i događanja: od aranžiranja cvijeća do najma dekorativnih predmeta, ovisno o dogovorenoj temi.

cvjećarnica zagreb

Tu je još par zanimljivosti po kojima se Buketa ističe, a oduševit će svakog ljubitelja cvijeća. U prostoru, naime, postoji mali showroom gdje na tjednoj bazi slažu cvijeće kao primjer kako aranžmani mogu izgledati na pojedinom događanju. Osim toga, tu je i zanimljiva mogućnost do it yourself buketa, gdje svatko može doći i sam složiti buket za sebe ili dragu osobu. 

Za one koji žele znati više, u najavi su i vođene cvjetne radionice gdje će se u opuštenoj atmosferi i dobrom društvu izrađivati aranžmani u vazama po različitim tematikama, a svaki sudionik svoj cvjetni rad nosi doma. 

Sve zanimljivosti i novitete iz Bukete, kao i najave radionica možete pratiti na Instagram profilu cvjećarnice i pritom si šarenom dozom cvijeća uljepšati dan! 

Foto: Martina Pašić

Tagovi: