Brza šlag torta

by | 23 srpnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna

Za kremu I:

  • 300 g krem šlaga od vanilije
  • 3,5 dl gazirane vode
  • 50 g šećera
  • 300 g mljevenih keksa
  • 100 g bijele čokolade

Za kremu II:

  • 300 g krem šlaga od čokolade
  • 3,5 dl gazirane vode
  • 50 g šećera
  • 200 g čokolade

Priprema:
Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka, dodati brašno, gustin i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.

Krema I:

1. Krem šlag od vanilije umutiti s hladnom gaziranom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mljevene kekse, ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.

Krema II:

1. Krem šlag od čokolade umutiti s gaziranom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati ribanu mliječnu čokoladu i promiješati.

Završni postupak:

1. Biskvit premazati kremom I, preko njega nanijeti kremu II i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana