


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za kremu I:
- 300 g krem šlaga od vanilije
- 3,5 dl gazirane vode
- 50 g šećera
- 300 g mljevenih keksa
- 100 g bijele čokolade
Za kremu II:
- 300 g krem šlaga od čokolade
- 3,5 dl gazirane vode
- 50 g šećera
- 200 g čokolade
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka, dodati brašno, gustin i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smjese ispeći biskvit.
Krema I:
1. Krem šlag od vanilije umutiti s hladnom gaziranom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mljevene kekse, ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.
Krema II:
1. Krem šlag od čokolade umutiti s gaziranom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati ribanu mliječnu čokolade i promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom I, preko toga nanijeti kremu II i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



