Brza rolada od jabuka

by | 15 prosinca, 2015

ThinkstockPhotos-496413738

Sastojci:
– 4 veće jabuke
– 4 jaja
– 1 čaša (od jogurta) šećera
– 1 čaša brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 2 žlice ulja
– cimet po želji
– šećer u prahu

Priprema:
1. Tepsiju dimenzija 41 x 27 cm obložiti papirom za pečenje.
2. Jabuke oguliti i naribati preko papira za pečenje, te posipati cimetom po želji.
3. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer.
4. Dodavati jedan po jedan žumanjak i ulje uz neprestano mućenje, a zatim umiješati brašno i prašak za pecivo.
5. Žlicom nanositi preko jabuka i lagano razmazati.
6. Peći na 180 °C te provjeriti čačkalicom je li pečeno.
7. Nakon toga kolač prevrnuti na krpu, skinuti papir i zarolati ga, tako da jabuke budu u sredini.
8. Ostaviti da se ohladi, posipati šećerom u prahu i rezati na kolutove.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock