Brza napolitanka

by | 13 travnja, 2013

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mljevenih čokoladnih napolitanki
  • 150 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 dl mlijeka

Za kremu:

  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • 200 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
  • 100 g mliječne čokolade
  • 10 g želatine u prahu

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 50 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Podloga:

1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene čokoladne napolitanke natopiti mlijekom, a potom ih pomiješati s umućenim maslacem i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Krema:

1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatkog vrhnja umutiti s mascarpone sirom. Dodati mljevene napolitanke od lješnjaka, ribanu mliječnu čokoladu, nabubrenu želatinu i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Dno okruglog kalupa obložiti smjesom za podlogu te preko uliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme. Na kraju tortu ukrasiti otopljenom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana