


Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mljevenih čokoladnih napolitanki
- 150 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 2 dl mlijeka
Za kremu:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 200 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
- 100 g mliječne čokolade
- 10 g želatine u prahu
Za dekoraciju:
- 3 dl slatkog vrhnja
- 50 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Podloga:
1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene čokoladne napolitanke natopiti mlijekom, a potom ih pomiješati s umućenim maslacem i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatkog vrhnja umutiti s mascarpone sirom. Dodati mljevene napolitanke od lješnjaka, ribanu mliječnu čokoladu, nabubrenu želatinu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Dno okruglog kalupa obložiti smjesom za podlogu te preko uliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme. Na kraju tortu ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana



