Brza čokoladna torta od samo dva sastojka

by | 13 studenoga, 2015

Ako nemate puno slobodnog vremena za razne blagdanske kulinarske delicije, oduševit će vas ovaj jednostavan recept za vaš omiljeni desert. Vjerovali ili ne, čokoladnu tortu možete napraviti od samo dva sastojka. U nastavku pogledajte kako…

ThinkstockPhotos-140744305

Sastojci:

– 3 jaja
– 165 grama čokolade sa stevijom – mliječna ili tamna

Priprema:
– Razdvojiti bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke staviti u hladnjak.
– Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
– Izvaditi bjelanjke iz hladnjaka i mikserom umutiti u čvrst “snijeg”.
– Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanjke. U smjesu dodati i jednu trećinu izrađenih bjelanjaka i promiješati. Polako, dio po dio, dodavati i ostatak izrađenih bjelanjaka.
– Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobivenu smjesu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock