Božićni medenjaci

by | 26 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 3 žlice kakaa
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice meda
  • 250 g stolnog margarina
  • 2 jaja

Za ukrašavanje:

  • 100 g čokolade
  • 30 g stolnog margarina
  • roze mrvice

Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti stolni margarin, šećer, vanilin šećer, med i jaja.
2. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao.
3. Mješavinu suhih sastojaka postepeno dodavati u smjesu od stolnog margarina mijeseći rukama dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Umješeno tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim kalupima napraviti željene oblike.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 15 min.
6. Posebno na pari otopiti čokoladu sa stolnim margarinom. Otopljenom čokoladom premazati pečene medenjake i posipati ih rozim mrvicama.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept