Blokette je neočekivani modni trend zbog kojeg ćete poželjeti izvaditi stari nogometni dres

Kako je nogometni dres postao dio street stylea

by | 29 srpnja, 2023
nogometni dres

Bloke core ili blokette sve je popularniji stil koji kombinira sportske dresove s tradicionalnom odjećom, kao što su traperice, blejzeri i hlače po mjeri. Poprilično neočekivano, stigao je u središte modnih trendova.

Što je blokette?

U svijetu mode koji se stalno mijenja, neprekidno se uvode novi trendovi koji nastoje izazvati utvrđene granice i iznova osmisiti način na koji se odijevamo. Jedan od najnovijih trendova koji je stekao popularnost jest bloke core ili blokette, stil koji kombinira sportske dresove s tradicionalnim odjevnim predmetima kao što su traperice, blejzeri i hlače po mjeri. Iako nogometna odjeća prevladava u ovom stilu, povremeno se pojavljuju i utjecaji iz drugih sportova kao što su bejzbol i košarka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TENDÊNCIAS DE MODA E ESTILO (@lurdesfashionn)

Međutim, važno je napomenuti da ovaj trend nije nov – već 90-ih godina postao je standard u hip-hop kulturi zahvaljujući svom stalnom pojavljivanju u brojnim videospotovima.

Inspiracija za blokette

Bloke core ili blokette također pronalazi svoju inspiraciju u drugim stilovima, kao što je indie pop 2000-ih, a prije svega u nostalgiji 90-ih. Njegov glavni cilj jest pružiti udobnost i unijeti dašak svježine ovim sportskim odjevnim predmetima, a pritom razbiti stereotipe koje nameće klasična slika nogometa i mode.

Bloke core ili blokette nije postao samo način odijevanja već i smjela i bezbrižna izjava o stilu. Spajanjem sportske odjeće s formalnijim elementima, postiže se ravnoteža između udobnosti i uličnog stila. Ovaj trend omogućava ljudima izraziti svoju osobnost i izdvojiti se iz gomile, izazivajući konvencionalne modne norme i prihvaćajući individualnost.

Influenceri i bloke core

Kako bloke core ili blokette nastavlja dobivati sljedbenike i širi se diljem modne industrije, nije iznenađenje što vidimo sve više utjecajnih i poznatih ličnosti koje usvajaju ovaj jedinstveni stil. Bilo kroz nogometne dresove uparene s elegantnim blejzerima ili sportske šalove s uskim trapericama, ovaj trend nudi širok spektar mogućnosti za eksperimentiranje i kreiranje originalnog izgleda. Chiarra Ferragni jedna je od njih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Naslovna fotografija: @chiaraferragni/Instagram