Biskvit pita

by | 24 ožujka, 2015

Donosimo vam odličan recept za desertBiskvit pita

biskvit-pita

Potrebno je:

– 1/2 kg tankih kora za pitu, 3 jaja, 300 g šećera, 200 ml ulja, 200 ml mlijeka, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo,  1 vaniln šećera, 400 g zrelih banana, 400 g malina, sok od pola limuna, malo ulja za premazivanje, nekoliko malina i listića mente za ukrašavanje.

Priprema:

– Kore prebrojati, obično ih je oko 15-16, pa odvojiti dvije po dvije, za 7-8 rolni. Jaja, šećer i vaniln šećer umutiti mikserom pjenasto, dodati ulje i mlijeko, a zatim i brašno s praškom za pecivo, i kratko miskerom umutiti kako bi se dobilo tekuće tijesto.
– Banane po dužini narezati napola pa na polukolutiće. Preliti ih limunovim sokom kako ne bi pocrnile.
– Prvu koru premazati tankim slojem tijesta. Otprilike je potrebno 3-4 žlice po kori. Staviti drugu koru odozgo pa i nju premazati. Posipati voćem. Zamotati rolicu. Ponoviti sa svake sljedeće dvije kore, dok se ne utroši sav materijal.
– Prije pečenja pite premazati uljem, pa peći oko 30 minuta na 180 do 200 °C ili dok pita ne poprimi zlatnu boju. Pečenu pitu pokriti debljom krpom. Kad se malo ohladi, narezati, a prije nego poslužite posipati šećerom u prahu i ukrasiti malinama i listićima mente.

Izvor i foto: Cooks and Bakes