Udobne alternative Birkenstock natikačama koje ćete nositi cijelo ljeto

by | 17 lipnja, 2024
birkenstock natikace zamjene

Sasvim je očito da se vladavina anatomske obuće nastavlja pa će udobni modeli natikača biti i hit ljeta 2024. Virtualno smo prošetali dućanima i pronašli odlične zamjene za kultne Birkenstock natikače.

Ako vam je udobnost prioritet kod obuće, onda ćete ovo ljeto zasigurno birati anatomske natikače. Birkenstock era u koju smo zakoračili prije nekoliko godina i dalje je na snazi pa ćemo ovo ljeto slagati brojne stilske kombinacije s anatomskim natikačama. U slučaju da vam ovaj poznati brend nije pri ruci, nastavite čitati i pronađite najbolje zamjene za Birkenstock natikače…

Kako su Birkenstock natikače uopće postale trend?

Nije tajna da su Birkenstockice svojedobno nosile titulu modela koji spada u najružniju obuću. Zapravo, riječ je o tituli koju brend nosi kao znak časti jer smatraju da je njihova obuća više od modnog dodatka. Nastale su u pokušaju da udobnosti daju prednost ispred stila: to je obuća s ortopedskom podlogom koja stopalima omogućuje disanje i zadržava prirodan položaj.

Jasno, ovo je dobra stvar, jer ako su nas godine praćenja trendova ičemu naučile, to je da se apsolutno sve vraća, kao i da je važnije birati udobnost nego biti žrtva trendova. Birkenstock inače datira iz 1774., kad je postolar Johann Adam Birkenstock počeo proizvoditi cipele s ravnim dnom, a tijekom gotovo 200 godina njegovi su potomci inovirali materijale kako bi ih učinili fleksibilnima i mekima.

Ova ikonična silueta kakvu danas poznajemo nastala je prije nekoliko desetljeća i relativno brzo postala sinonim za udobnost i stil. Pravi proboj dogodio se 90-ih. Budući da je danas doba velikog povratka ovog desetljeća, ne čudi da popularnost anatomskih natikača raste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emma Hill (@emmahill)

Zamjene za Birkenstock natikače 

Ako pitate Birkenstock, ovo ćemo ljeto svi nositi tri boje papuča: nježno limeta zelenu, klasičnu duhansku i plavu.

Što se modela tiče, ovaj brend stavio je naglasak na klompe i klasične papuče s dvije kopče. No činjenica je da su anatomske natikače odavno nadmašile sva očekivanja kad je riječ o dizajnu i bojama, pa se i na domaćem tržištu mogu pronaći modeli koji se mogu nositi u mnogim prilikama.

Ovih nekoliko modela savršena su alternativa Birkenstock natikačama – ne samo po pitanju stila nego i udobnosti.

zamjena za birkenstock natikače

Oysho, 39,99 €

zamjena za birkenstock natikače

Zara, 45,95 €

zamjena za birkenstock natikače

Zara 35,95 €

zamjena za birkenstock natikače

Sezane 165 €

birkenstock alternative

FatFace 49 €

zamjena za birkenstock natikače

Zign 54,28 €

alternative birkenstock natikačama

Deichmann, 19,99 €

alternative birkenstock natikačama

Deichmann, 24,99 €

alternative birkenstock natikačama

Stradivarius 29,99 €

 

Foto: @emmahill/Instagram, Zalando, Mango, Oysho, Zara