Ovo je must-have krema za sunčanje ako preferirate prirodne mineralne i biljne filtere

by | 6 lipnja, 2022

Iako je sunce neophodno za život i sintezu vitamina D, prekomjerno izlaganje može utjecati na zdravlje, a posebno na kožu te ostaviti kratkoročne i dugoročne posljedice.

Kratkoročne posljedice:
– zadebljanje epiderme
– eritem (opekline)
– alergijske reakcije (alergija na sunce)
– proizvodnja slobodnih radikala (oksidativni stres)
– programirana stanična smrt (odumiranje stanica)
– oštećenje DNK-a.

Dugoročne posljedice:
– gubitak elastičnosti kože
– preuranjeno starenje (fotostarenje)
– razvoj prekanceroznih lezija.

Unatoč nizu prirodnih zaštitnih mehanizama ljudskoga tijela protiv UV zračenja, potrebna je vanjska zaštita od sunca da bi se ograničila oštećenja kože.

Rješenje Biologique Recherche za zaštitu tijela od sunca

Kao dodatak liniji njege za sunčanje za lice, Biologique Recherche obogaćuje liniju za sunčanje specifičnim proizvodom za tijelo Protection U.V. Corps SPF 25. Kao novi znanstveni napredak za učinkovitu borbu protiv štetnog djelovanja sunca, Protection U.V. Corps SPF 25 temelji se na 100 % prirodnim mineralnim i biljnim filtrima.

Tehnologija Triple Shield Complex© ciljano djeluje na 100 % sunčevih zraka (UVA + UVB + vidljivo svjetlo + infracrveno svjetlo) i pruža potpunu zaštitu istovremeno čuvajući sunčev kapital kože. Bogat hidrirajućim i obnavljajućim aktivnim sastojcima, Protection U.V. Corps SPF 25 pomaže spriječiti starenje kože i dehidraciju epiderme.

Biologique Recherche pruža program inovativne cjelovite njege za sunčanje koji sada uključuje zaštitu od sunca za tijelo koja je prilagođena svim aktualnim stanjima kože©, koja je vodootporna te poštuje okoliš i morsku bio-raznolikost. Sustav filtara zaštite od sunca osmišljen je tako da ograniči unošenje i širenje krema za sunčanje u more. Kao osnivački član udruge OceanoScientific, prioritet Biologique Recherche jest dati doprinos očuvanju oceana.

3 pravca djelovanja za zaštitu od sunca

• titanijev dioksid i cinkov oksid: mineralni filtri prirodnoga podrijetla koji odražavaju UVA i UVB zrake za zaštitu epiderme
• ulje karanje: bogato antioksidansima za zaštitu kožu od starenja
• ester riže: sastojak s protuupalnim učinkom smiruje kožu, a njegovo antioksidacijsko djelovanje omogućuje hvatanje slobodnih radikala koji uzrokuju preuranjeno starenje
• fitosteroli iz rižinih mekinja: jačaju funkciju kožne barijere, posjeduju protuupalna i antioksidacijska svojstva koja štite kožu od štetnih učinaka slobodnih radikala.

HIDRIRAJUĆE DJELOVANJE
• kompleks prirodnih hidrirajućih šećera: osigurava optimalnu i dugotrajnu hidraciju te smanjuje nadraživanje kože.

OBNAVLJAJUĆE DJELOVANJE
• ekstrakt cvijeta tiare: poznat po svom opojnom mirisu i hranjivim svojstvima koja djeluju kao sastojak u njezi kože
• kompleks NutriOx: sastoji se od hranjivog arganovog ulja bogatog masnim kiselinama, vitaminom E i bisabololom te omogućuje zaštitu kože od preuranjenoga starenja aktiviranjem staničnog obnavljanja.

Prednosti
• štiti kožu od UVA i UVB zraka, vidljive svjetlosti i infracrvenih zraka
• prevenira fotostarenje
• pomaže prevenirati dehidraciju.

PREPORUKE ZA UPORABU

Kod kuće: nasprejati na dlanove i izdašno nanijeti na cijelo tijelo, posebno na vrat i dekolte prije svakog izlaganja suncu. Ako ne nanesete dovoljno proizvoda, razina zaštite od sunca bit će znatno smanjena. Za optimalnu zaštitu, potrebno je ponovo nanositi proizvod (barem svaka dva sata), osobito nakon znojenja, plivanja, nakon što ste osušili kožu ili poslije dugotrajnijeg izlaganja suncu.

Foto: NoelUroz/iStock/Getty Images Plus, PR