Bioderma donosi inovativno rješenje za podršku u njezi kože sklone hiperpigmentacijama

by | 18 listopada, 2021

BIODERMA je u petak u svom prostoru održala predstavljanje nove inovativne linije za podršku u njezi kože sklone hiperpigmentacijama.

Poznato je da vrijeme i različiti vanjski čimbenici na koži ostavljaju tragove poput tamnih mrlja i ožiljaka. Tamnije mrlje, koje se pojavljuju na koži, dermatolozi nazivaju lokaliziranom hiperpigmentacijom te su one izazvane povećanom proizvodnjom melanina,  smeđeg pigmenta zaslužnog  za preplanuli ten tijekom ljeta, a koji ujedno štiti kožu od štetnih UV zračenja koja mogu izazvati rak kože. Kad je koža izložena UV zrakama, potaknuta je proizvodnja melanina koji putuje iz dubljih slojeva kože na njezinu površinu, taloži se u stanicama i daje im tamniju boju. No ponekad može doći do poremećaja u njegovoj proizvodnji i zbog toga nastaju hiperpigmentacije koje ne odlaze tako lako.

Marija Perić, Petra Jakob, Adela Sain, Koraljka Mlakar, Maja Kurtanjek, Ana Radman

Postoje vrlo učinkoviti dermatološki tretmani i terapije koji smanjuju postojeće hiperpigmentacije, a neki od najpoznatijih su Kligmanov trio i hidrokinon, u kombinaciji prepoznati  kao zlatni standard u liječenju hiperpigmentacija. Međutim, ovi tretmani vrlo su intenzivni pa mogu izazivati iritacije i osjetljivost, zbog čega dermatolozi ograničavaju korištenje tretmana na najviše dva puta godišnje u trajanju od dva mjeseca.

Francuski dermatološki brend BIODERMA zbog toga nudi inovativno rješenje za podršku u njezi hiperpigmentacije kože tijekom cijele godine. Laboratorij Bioderma pronašao je savršenu ravnotežu između učinkovitosti i tolerancije te ponudio kompletnu liniju proizvoda za kožu sklonu hiperpigmentacijama pod nazivom Pigmentbio.

hiperpigmentacija

Pigmentbio linija sadrži patentiranu formulaciju aktivnih sastojaka Lumireveal™ Technology koja učinkovito djeluje na smanjenje tamnih mrlja kroz tri biološka koraka inspirirana Kligmanovom formulom. Uz Lumireveal™ Technology dolazi i vitaminsko pojačanje koje štiti kožu i jača kožnu barijeru – vitamin C, vitamin E, vitamin PP (niacinamid).

Pigmentbio bioderma

Pigmentbio bioderma

U ovoj liniji možete pronaći proizvode za higijenu, dnevnu i noćnu njegu, a proizvod koji je posebno izdvojen ovim lansiranjem jest serum Pigmentbio C-Concentrate. Radi se o visokodjelotvornom vitaminu C za intenzivno uklanjanje tamnih mrlja koji njihovu vidljivost dvostruko smanjuje već nakon mjesec dana korištenja. On sadrži svjež i vrlo stabilan vitamin C, koji dolazi u svojem najučinkovitijem obliku, askorbil glukozid, i tako dugotrajno djeluje unutar kože. Pomoću glikolne i salicilne kiseline ima učinak nježnog pilinga, dok mu vitamin PP daje hidratantna svojstva i potiče jačanje kožne barijere.

Koža je potaknula i inspirirala Biodermu na to da pronađe biološka rješenja u očuvanju njezinog zdravlja i ljepote. Trajno.

Foto: John Pavlish