


Sastojci:
Za biskvit:
- 15 bjelanjaka
- 18 žlica šećera
- 6 žlica mljevenih oraha
- 9 žlica nasjeckanih oraha
- 3 žlice soka od limuna
Za kremu I:
- 2 dl mlijeka
- 300 g mljevenih oraha
- 100 g čokolade
Za kremu II:
- 15 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 350 g maslaca
Za kremu III:
- 2 banane
- sok od 1 limuna
Za dekoraciju:
- 3 vrećice šlaga
- 150 g nasjeckanih oraha
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 bjelanjaka u čvrsti snijeg, uliti 1 žlicu soka od limuna, pa postepeno dodavati 6 žlica šećera. Zatim smjesi dodati 2 žlice mljevenih i 3 žlice nasjeckanih oraha, i sve promiješati kuhačom.
2. Okrugli kalup za torte prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta na 150 °C. Na isti način ispeći još 2 biskvita.
Krema I:
1. Mljevene orahe preliti prokuhanim mlijekom. Čokoladu posebno otopiti, pomiješati s poparenim orasima te dobro izmiješati.
Krema II:
1. Žumanjke i šećer kuhati na pari oko 10 minuta, pa maknuti sa štednjaka i ostaviti da se smjesa ohladi. Maslac pjenasto umutiti, pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka i dobro promiješati.
Krema III:
1. Banane ispasirati i preliti sokom od limuna.
Završni postupak:
1. Sve tri pripremljene kreme dobro pomiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Šlag umutiti prema uputstvu s vrećice.
3. Prvi biskvit premazati 1/3 kreme, preko kreme nanijeti 1/3 šlaga, pa isti postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal, a završiti šlagom. Bočne rubove torte premazati ostatkom kreme i poslagati nasjeckane orahe.
Izvor: Dobra hrana



