Bijela haljina, kultni komad u ormaru

by | 11 travnja, 2011

Predstojeća ljetna sezona je najavljena kao veliki modni ples živih boja, ali uprkos tome, legendarna bijela haljina pronašla je svoje mjesto u najnovijim kolekcijama elitnih dizajnerskih kuća.

 

Mala bijela haljina je u samo par tjedana osvojila nekoliko naslovnica najutjecajnijih svjetskih modnih magazina, a dobro znamo da svaka krpica mora imati jake argumente da bi zauzela stranice časopisa kakav je Vogue.
Predstojeća sezona najavljena je kao modni ples živih boja, kao što su narančasta, žuta, plava, zelena, zatim istočnjačke egzotike – točkica, cvjetića, prugica i divljih životinjskih uzoraka. Međutim, nikada ne treba zaboraviti vječne klasike, jače i od trendova
Mala crna haljina odavno je postala klasika i može da posluži za svaku priliku. Isto važi i za njenu suprotnost, malu bijelu haljinu, koja može znatno da olakša izbor ljetne garderobe.
Ovisno o kroju i materijalu, odličan su izbor za neobavezne aktivnosti, ali i za posao, jer se dobro kombiniraju.
Odličan su izbor i zbog toga što podjednako atraktivno izgledaju, bilo da su napravljene od lagane viskoze, prozračnog lana, čvrstog pamuka ili lepršave svile.
Za romantične duše, pravi izbor su bijele haljinice izrađene od čipke ili barem s ponekim čipkastim detaljem.
Isto tako, lijepo će izgledati i razigrani volani na rubovima. Za ljubiteljice safari izgleda u obzir dolaze bijela haljina od pamuka ili lana jednostavnog kroja, dok će se u sportski stil najbolje uklopiti haljinica od rastezljivog pamuka.
Tokom dana nosite ih uz japanke, dok su za izlaske i posao primjerenije kožne sandale ili balerinke. Za večernji izlazak dobra kombinacija su elegantne sandale s potpeticom, mada i "rimljanke" također odlično pristaju uz ljetne bijele haljinice.
Možda i nije najpraktičnija odjeća zbog osjetljivosti boje, ali male bijele haljine su svakako privlačne i atraktivne. U njima ćete uvijek biti zapažene, a bez obzira na kroj, bijela boja daje određenu dozu elegancije.